Ana içeriğe atla

BAŞLANGIÇ

Çıkacağınız yolculuğun nereye varacağını genellikle bilirsiniz. Hatta ne kadar süreceğini, yolunuzun nerelerden geçeceğini... Nerede ne kadar mola vereceğinize de karar vermiş olabilirsiniz. Belki de bu sırada ne yapacağınıza bile.

    Ya karanlık bir ormanda yolunu kaybeden yolcu... O da bilir mi ne zaman ve nerede biteceğini bu esrarlı yolculuğun. Ya da aynı ormandaki avcı... Avcısını bekleyen av... Bilirler mi yolları ne zaman kesişecek. Uçsuz bucaksız denizdeki yelkenli, sahrada devesiyle yol alan bir bedevi... 

    Evliya Çelebi İstanbul'da başladığı seyahatinin bir ömür süreceğini bilebilir miydi? Yeni başlanan bir kitap, çizilmemiş bir resim, çekilmemiş bir film ve yaşanmamış anılar... Her birini önceden bilebilir misiniz?

    Geçmişin getirdikleri ve yarının bilinmezliği arasında bugünün kelimelerine sığınıyoruz. Yüklerini yeri geldikçe üzerlerinden alıyor, bazen de daha da artırıyoruz. Ama onlarla kavga etmiyoruz. Kelimeleriyle kavgalı olanların dünyalarıyla barışık olamayacağını çok iyi biliyoruz.

    Her kelime kendi yaşanmışlığı, kendi hikayesiyle var olur; ve varlığa anlam katar. Bizim yolculuğumuz ve bizim kelimelerimiz, kendi hikayelerimizle Kelime Tepsisi'nde.   



Yorumlar